ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

February 27, 2013 at 7:38 pm

Αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής

στη συνεδρίαση της 27 Φεβρουαρίου 2013

 

Με παρόντα τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο και Κων. Κουτσογιάννη και τον Δημ. Τηλιό, συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή και αφού εξέτασε τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, όλων των τοπικών πρωταθλημάτων πήρε τις εξής αποφάσεις:

 

Ποινές σε ομάδες

 

  • Η ομάδα Δόξα Βλαχογιαννίου τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη),  γιατί στο 81΄ του αγώνα Δόξα Βλαχογιαννίου – Δήμητρα ΓΙάννουλης (24-2-2013) ο εκπρόσωπός της εξύβρισε τον διαιτητή και απομακρύνθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  •  Στην ομάδα Αχιλλέας Φαρσάλων επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ (υπότροπη), γιατί μετά το τέλος του αγώνα Αχιλλέας Φαρσάλων – Λαρισαϊκός (24-2-2013), οπαδοί της πέταξαν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδα πέτρες και γεμάτα με νερό μπουκάλια και την πράξη τους αυτή επανέλαβαν και κατά των διαιτητών, ενώ αυτοί κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια.
  • Στην ομάδα Δόξα Ραχούλας επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στο 65΄ του αγώνα Αετός Αμυγδαλέας – Δόξα Ραχούλας (24-2-2013), ο εκπρόσωπός της εξύβρισε τον διαιτητή και αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο επανέλαβε και μετά τη λήξη του αγώνα. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Στην ομάδα Σ.Φ. Λάρισα 88 επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (υπότροπη), γιατί στη διάρκεια του αγώνα Λάρισα 88 – Χείμαρρος Μαρμαρίνης (24-2-2013), οπαδός της πέταξε στον βοηθό διαιτητή κύπελλο με καφέ.
  • Στην ομάδα Ακαδημία Τυρνάβου επιβλήθηκε η ποινή της έγγραφης επίπληξης, γιατί στη διάρκεια του αγώνα Ακαδημία Τυρνάβου – Όλυμπος Γόννων (23-2-2013) οπαδός της πέταξε κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου και δίπλα από τον βοηθό διαιτητή, χωρίς να τον χτυπήσει.
  • Στην ομάδα Κίσσαβος Συκουρίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ, γιατί στο 89΄ του αγώνα Αστραπή Ν. Πολιτείας – Κίσσαβος (24-2-2013), ο εκπρόσωπός της εξύβρισε τον διαιτητή και απομακρύνθηκε από τον αγωνιστικό χώρο. Στον συγκεκριμένο εκπρόσωπο επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 1 μήνα.
  • Στην ομάδα Δόξα Ομορφοχωρίου επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 26, παρ. 3 του Π.Κ.) σαν υπεύθυνη για τις ενέργειες ποδοσφαιριστή της, ο οποίος μετά τη λήξη του αγώνα Τοξότης – Δόξα Ομορφοχωρίου (23-2-2013) πλησίασε στα αποδυτήρια των διαιτητών, εξύβρισε τον διαιτητή και σε έντονο ύφος τον ρωτούσε «με πόσα ευρώ χρηματίστηκε». Στον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 2 μήνες.

 

Ποινές σε εκπροσώπους ομάδων

 

Επιβλήθηκε αυτοδίκαια η ποινή της 1 αγωνιστικής εκτός αγωνιστικών χώρων, στους:

–         Προπονητή της ομάδας Δήμητρα Αγιάς

–         Εκπρόσωπο της ομάδας Πρωτέας Αχιλλείου Σμύρνης

γιατί αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες των ομάδων τους   το περασμένο Σαββατοκύριακο, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία.

 

Την άλλη Τετάρτη η εκδίκαση της ένστασης

της Αναγέννησης Φαρσάλων

 

Η ομάδα της Αναγέννησης Φαρσάλων υπέβαλε ένσταση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή της ομάδας Δευκαλίων Κρανιάς, στον μεταξύ τους αγώνα την 23-2-2-13. Η εκδίκαση της παραπάνω ένστασης θα εκδικαστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή στη συνεδρίαση της επόμενης Τετάρτης (6-3-2013), προκειμένου να προσκομιστούν τα απαραίτητα έγγραφα.

 

Να ανακαλέσει  ο Εθνικός Ολύμπου

την επιστολή διαμαρτυρίας

 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης, αφού έλαβε γνώση και εξέτασε την δημοσιευθείσα στον τοπικό Τύπο επιστολή διαμαρτυρίας της ομάδας Εθνικός Ολύμπου, σχετική με τη διαιτησία του αγώνα της 23-2-2013 Έθνικός Ολύμπου – Όλυμπος Καρυάς, την οποία έκρινε σαν άκρως δυσφημιστική, αποφάσισε και επέβαλε στην συγκεκριμένη ομάδα την ποινή επίπληξης με την υποχρέωση της ανάκλησης του σχετικού δημοσιεύματος εντός 15 ημερών, με δική της μέριμνα στην εφημερίδα «Ελευθερία», όπου και δημοσιεύθηκε η επιστολή.

 

Ποινές σε ποδοσφαιριστές

 

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των διαιτητών στα φύλλα αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου, επιβλήθηκαν οι παρακάτω ποινές στους αναφερόμενους ποδοσφαιριστές:

 

ΠΑΖΩΛΗΣ ΑΣΤ., Ηρακλής Χάλκης, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΑΠ., Φιλοκτήτης Μελιβοίας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΟΣΙΑΛΟΣ Α. Αετός Μακρυχωρίου, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Ν., Αχιλλέας Φαρσάλων, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΩΡΑΪΤΗΣ Θ., Δόξα Ομορφοχωρίου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ Α., Αβέρωφ Λάρισας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Α., Αετός Αμυγδαλέας, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΔΑΛΛΑΣ Β., Χείμαρρος Μαρμαρίνης, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΜΠΑΤΣΙΚΑΣ Κ., Χείμαρρος Μαρμαρίνης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΠΑΚΟΣ Ι., Ακαδημία Τυρνάβου, απόπειρα βιαιοπραγίας κατά αντιπάλου + αρχηγός, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ Ι., Πελασγιώτιδα, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΣΟΥΛΚΑΣ Δ., Σ.Σ. Ραψάνης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΠΟΥΤΣΙΛΚΑΣ Ν., Άρης Χαράς, εξύβριση διαιτητή, 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ Γ., Χυρετιακός Δομένικου, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Θ., Φλόγα Ευαγγελισμού, τελευταίος αμυνόμενος, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΜΙΧΑΗΛ Β., Διογένης Λάρισας, λάκτισμα αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΖΑΒΡΑΚΑΣ Α., Χαραυγή, εξύβριση αντιπάλου, 2 αγωνιστικές και 20 ευρώ

Διευκρινίζεται ότι οι παραπάνω αναφερόμενες ποινές που επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή, αφορούν παραπτώματα ποδοσφαιριστών που αποβλήθηκαν από τους διαιτητές στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. Στο ποινολόγιο των ποδοσφαιριστών που εκδίδει και δίνει στη δημοσιότητα κάθε βδομάδα η Γραμματεία της Ένωσης, υπάρχει η πιθανότητα, ποινές ποδοσφαιριστών να αυξάνονται, λόγω υποτροπής τους στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου.

 

 

 

 

 

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013


February 2013
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

%d bloggers like this: