ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Νο 2

September 13, 2013 at 11:27 am

Αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής

 

Συνεδρίασε χθες το απόγευμα στα γραφεία της Ένωσης η Πειθαρχική Επιτροπή με παρόντα και τα 3 μέλη της, τους δικηγόρους κ.κ. Μάριο Σπυράτο, Κων. Κουτσογιάννη και Ευτυχία Καραχάλιου και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

 

ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

 

ΦΑΡΜΑΚΑΣ Σ., Τοξότης, εξύβριση διαιτητή 4 αγωνιστικές και 40 ευρώ

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Λ., Όλυμπος Λάρισας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ Θ., ΠΟ Ελασσόνας, εξύβριση διαιτητή + αρχηγός, 6 αγωνιστικές και 60 ευρώ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ., Δόξα Ομορφοχωρίου, δεν του επιβλήθηκε ποινή γιατί η παράβασή του έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα και δεν έπρεπε να αποβληθεί

ΣΟΥΛΙ Κ., Δήμου Νίκαιας, βιαιοπραγία κατά αντιπάλου, 3 αγωνιστικές και 30 ευρώ

ΛΥΚΟΔΡΑΝΟΣ Θ., Νέα Νίκη Νίκης, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ

ΤΖΙΟΡΜΑΚΛΙΩΤΗΣ Χ., Κοιλάς Κοιλάδας, 2η κίτρινη, 1 αγωνιστική και 10 ευρώ (από αγώνα Κυπέλλου).

 

  • Επίσης, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε στην ομάδα του Αχιλλέα Φαρσάλων την ποινή της έγγραφης επίπληξης για την συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με την ΠΑΕ Δήμου Νίκαιας

 

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΚΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΣΛ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ)

 

ΓΗΠΕΔΟ: ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ:   2000/2001

Ημερομηνία Προπόνησης:  Δευτέρα 16/09/2013 ώρα 17 :00΄

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:   ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΑΣΤΟΡΟΔΗΜΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6970681458       

Καλούνται να παραβρεθούν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές με αθλητική περιβολή και ποδοσφαιρικά παπούτσια:                                                   

  1. ΚΟΥΣΙΑΣ(.Ν.ΜΙΧΑΗΛ)
  2. ΧΑΛΑΤΣΗΣ(Ν.ΜΙΧΑΗΛ)
  3. ΚΩΦΟΣ(Ν.ΜΙΧΑΗΛ)
  4. ΘΕΟΧΑΡΗΣ(ΑΕΛ)
  5. ΚΑΝΤΑΡΙΝΟΣ(ΑΕΛ)
  6. ΚΑΛΥΒΑΣ(ΑΕΛ)
  7. ΚΑΛΑΠΑΝΙΔΑΣ(ΑΕΛ)
  8. ΚΑΚΑΜΗΣ(ΑΚ.ΠΛΙΤΣΗ)
  9. ΝΤΙΝΤΗΣ(ΑΚ.ΠΛΙΤΣΗ)

10. ΓΚΑΛΓΚΑΝΟΠΟΥΛΟΣ(Δ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ)

11. ΚΑΤΣΗΣ(ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)

12. ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ(ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)

13. ΖΙΑΚΑΣ(ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ)

14. ΤΟΠΗΣ(ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ)

15. ΜΗΤΣΙΟΣ(ΑΒΕΡΩΦ)

16. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ(ΑΒΕΡΩΦ)

17. ΜΠΑΤΖΕΛΑΣ(Ν.ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

18. ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΑΣ(ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

19. ΚΟΥΤΣΙΑΝΟΥΛΗΣ(ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ)

20. ΜΑΤΘΑΙΟΣ(ΤΟΞΟΤΗΣ)

21. ΚΥΡΜΙΤΣΗΣ(ΤΟΞΟΤΗΣ)

22. ΚΙΤΣΙΟΣ(ΤΟΞΟΤΗΣ)

23. ΠΡΑΠΠΑΣ(OLYMPIC)

24. ΕΛΙΖΟΠΟΥΛΟΣ(ΛΑΡΙΣΑ 2012)

25. ΚΑΛΦΟΥΤΖΟΣ(ΤΕΡΨΙΘΕΑ)

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής

στα πρωταθλήματα Υποδομών

 

Από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, γίνεται υπενθύμιση προς όλα τα σωματεία του Νομού, που προτίθενται να συμμετάσχουν στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2013 – 2014 στα πρωταθλήματα Υποδομών (Εφηβικό, Παιδικό και Προπαιδικό), ότι θα πρέπει να δηλώσουν την πρόθεσή τους αυτή στη Γραμματεία της Ένωσης, μέχρι και την 30η του τρέχοντα μήνα.

 

Υπενθυμίζεται ότι στα πιο πάνω πρωταθλήματα κατά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζονται: Στο Εφηβικό οι γεννηθέντες το 1998 και νεότεροι, στο Παιδικό οι γεννηθέντες το 2000 και νεότεροι και στο Προπαιδικό οι γεννηθέντες το 2002 και νεότεροι. Τα πρωταθλήματα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την 15η Οκτωβρίου 2013.

 

Η πρόταση που συζητήθηκε από τους εκπροσώπους των σωματείων και την Επιτροπή Πρωταθλημάτων στην πρόσφατη συνάντησή τους στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», αν μπορούν να αγωνιστούν στο Εφηβικό πρωτάθλημα οι γεννηθέντες το 1997 και πόσοι, θα συζητηθεί στο προσεχές Δ.Σ. της Ένωσης και ύστερα από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων.

 

Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί αν στο Παιδικό πρωτάθλημα θα μπορούν οι γεννηθέντες το 2001 να αγωνιστούν με προσωρινά δελτία που εκδίδει η Ένωση.

 

Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης

των περιόδων εγγραφών & μεταγραφών 

 

Από την Επο στάλθηκε στις κατά τόπους ΕΠΣ για ενημέρωση των σωματείων της δύναμής τους, έγγραφο με το οποίο καθίσταται γνωστό ότι «οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης όλων ανεξαιρέτως των περιόδων εγγραφών, μετεγγραφών, αποδεσμεύσεων κ.λ.π. που τίθενται από την ΕΠΟ, είτε μέσω των σχετικών Κανονισμών, είτε μέσω αποφάσεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, είναι οριστικές, αμετάκλητες και δεν επιδέχονται καμιάς παράτασης».

 

Η παραπάνω διευκρίνιση γίνεται για ενημέρωση των σωματείων, ώστε να αποφεύγονται κάθε είδους παρεξηγήσεις.

 

Οι βεβαιώσεις «ενεργού αθλητή»

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 38 του Ν. 4115/2013, η ΕΠΟ ή η διοργανώτρια του κάθε πρωταθλήματος, μπορούν να βεβαιώσουν εγγράφως, πως ο αθλητής/τρια που έχει δικαίωμα μοριοδότησης για την είσοδό του/της σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγγραφόμενος/η στον ειδικό πίνακα της ΓΓΑ, είναι, κατά το χρονικό διάστημα που κάνει χρήση του δικαιώματος του/της, ενεργός αθλητής.

Η βεβαίωση αυτή θα εκδίδεται, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, από τις ΕΠΣ – μέλη της ΕΠΟ, εφόσον η χρονική περίοδος που ζητείται, ο αθλητής αγωνίζεται σε ομάδα που μετέχει στα πρωταθλήματα ευθύνης των ΕΠΣ. Στη συνέχεια θα διαβιβάζεται στην ΕΠΟ για να επικυρωθεί και να προωθηθεί στη ΓΓΑ, ώστε ο αθλητής να μπορεί νόμιμα να κάνει χρήση του δικαιώματος που αποκτά από την αγωνιστική του δραστηριότητα.

 

Ο ορισμός των ιατρικών εξετάσεων

ποδοσφαιριστών – άρθρο 18 παρ. 2β ΚΑΠ

 

Η ΕΠΟ ενημέρωσε με έγγραφό της τις ΕΠΣ, ότι κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της Συμβουλίου την 11η Σεπτεμβρίου 2013, συζητήθηκε το θέμα του «ορισμού των ιατρικών εξετάσεων των ποδοσφαιριστών», με βάση την εξουσιοδότηση του άρθρου 18 παρ. 2β του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και αποφάσισε να καθορίσει τις παρακάτω εξετάσεις:

 

Υπέρηχος καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα, γενική αίματος, ουρία, ζάχαρο, κρεατινίνη και Νάτριο.

 

Οι παραπάνω εξετάσεις είναι υποχρεωτικέ και θα διεξάγονται κάθε χρόνο με την αποκλειστική αρμοδιότητα κάθε ποδοσφαιριστή.

 

Οι ποδοσφαιριστές θα καταχωρούνται στην κατάσταση υγείας, που θα καταθέτει εγγράφως και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το σωματείο στη διοργανώτρια, με την αποκλειστική ευθύνη του υπογράφοντος την κατάσταση γιατρού. Οι ειδικότητες των γιατρών που μπορούν να υπογράφουν την κατάσταση υγείας, αναφέρονται στο άρθρο 18 παρ. 1γ του ΚΑΠ ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.  

 

Τα φιλικά στη Γ΄ Εθνική

 

Έγγραφο της ΕΠΟ προς τις ΕΠΣ (για ενημέρωση των σωματείων Γ΄ Εθνικής της δύναμής τους), αναφέρει ότι το δ.σ. της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη, συζήτησε το θέμα της διεξαγωγής φιλικών αγώνων των σωματείων της Γ΄ Εθνικής και αποφάσισε όπως στις περιπτώσεις διεξαγωγής φιλικών αγώνων ή αγώνων προετοιμασίας ομάδων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ως γηπεδούχων, με ομάδες εγχώριες ή αλλοδαπές, η σχετική άδεια θα εκδίδεται, μετά από έγγραφη αίτηση του σωματείου, από την ΕΠΟ και οι διαιτητές θα ορίζονται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας δεν θα διεξάγεται.

 

Αν παρόλα αυτά διεξαχθεί, ο διαιτητής θα τιμωρείται με την ανάλογη ποινή για τις ίδιες περιπτώσεις φιλικών αγώνων των ΠΑΕ της Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας.

 

 

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013


September 2013
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggers like this: