ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

September 13, 2013 at 9:35 am

Προς όλα

τα Μ.Μ.Ε.,

τους Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς και

Ραδιοφωνικούς σταθμούς Θεσσαλίας

                                   ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

 

 

Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων σας, σας γνωρίζουμε ότι η αρμόδια Ποδοσφαιρική Αρχή που μπορεί να σας χορηγήσει άδεια μετάδοσης τηλεοπτικών στιγμιότυπων, ή ραδιοφωνικής μετάδοσης αγώνων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, του Κυπέλλου της κατηγορίας αυτής, καθώς και των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας Επαγγελματικών σωματείων, είναι αποκλειστικά και μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, διοργανώτρια των πιο πάνω αναφερομένων πρωταθλημάτων.

 

Τούτο διαφαίνεται καθαρά και επιβάλλεται μέσω των προκηρύξεων που έχει εκδώσει η ΕΠΟ και στις οποίες για το παραπάνω θέμα αναφέρονται:

 

ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: «Παρ.2: Δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε τηλεοπτικό σταθμό η μετάδοση στιγμιότυπων από αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας, με εξαίρεση τη μετάδοση ή αναμετάδοση στιγμιότυπων προς τον σκοπό της ενημέρωσης μόνο από τους ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν νόμιμα. Ευνόητο είναι ότι τέτοιου είδους μεταδόσεις θα γίνονται μετά την υποβολή σχετικού αιτήματος και με απόφαση της ΕΠΟ.

 

ΑΓΩΝΕΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

 

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, επιτρέπει στις κατά τόπους ΕΠΣ να προχωρήσουν στην δωρεάν έκδοση και διανομή ειδικών αδειών εισόδου στα γήπεδα – στάδια της αρμοδιότητάς τους, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (εφημερίδων, Website, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Σταθμών, φωτογράφων, φωτογραφικών πρακτορείων κ.λ.π.), που επιθυμούν να καλύψουν δημοσιογραφικά τους αγώνες αυτούς.

Η έκδοση και διανομή αυτών των αδειών εισόδου αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής περιόδου 2013 – 2014

 

Σε ότι αφορά τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν απευθείας ή μαγνητοσκοπημένα, ολικώς ή μερικώς, τους αγώνες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την 1η αγωνιστική, η άδεια αυτή τους παρέχεται με το παρόν έγγραφο δωρεάν από την ΕΠΟ. Για τα ισχύοντα όσον αφορά τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014, από τη 2η αγωνιστική και έως τον τελικό αγώνα, θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο της ΕΠΟ.

 

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 11/9/2013, από τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014, αλλά και στους αγώνες πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014, θα χρησιμοποιούνται ειδικές διαπιστεύσεις ετήσιας ισχύος που θα εκδώσει η ΕΠΟ και θα διανεμηθούν στα ΜΜΕ, καθώς και οι επαγγελματικές ταυτότητες των ανά την Ελλάδα επαγγελματικών Ενώσεων ΜΜΕ, του ΠΣΑΤ και της ΓΓΑ, όπως προαναφέρθηκαν.

Οι ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα αφορούν την είσοδο των εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπουν την απευθείας ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, ολικώς ή μερικώς των αγώνων αυτών από ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν θα έχουν τη σχετική άδεια, είτε από τα σωματεία σε ότι αφορά τους αγώνες πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014, είτε από την ΕΠΟ σε ότι αφορά τους αγώνες του Κυπέλλου Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2013 – 2014. Ωστόσο στα τηλεοπτικά συνεργεία επιτρέπεται ελεύθερα η είσοδος μετά τη λήξη των αγώνων στους ειδικούς χώρους όπου γίνονται οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών παραγόντων.

Τις ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα τις παραλάβουν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος όλες οι ΕΠΣ, οι οποίες και θα αναλάβουν τη διανομή τους στα κατά τόπους ΜΜΕ. Για το ζήτημα αυτό θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφο της ΕΠΟ.

 

Για την καλύτερη, πληρέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή σας, είναι αναγκαίο, έως τη Δευτέρα 16/9/2013 και ώρα 14.00΄ να μας  ενημερώσετε για τον αριθμό των διαπιστεύσεων που επιθυμείτε και δικαιούστε, ώστε και η ΕΠΣΛ με τη σειρά της να ενημερώσει το Γραφείο Τύπου της ΕΠΟ για την έκδοσή τους. Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι ειδικές αυτές διαπιστεύσεις θα εκδοθούν από την ΕΠΟ μία και μοναδική φορά για την περίοδο 2013 – 2014, συνεπώς η άμεση απάντηση και συνεργασία εκ μέρους σας είναι καθοριστική, ώστε να μην αντιμετωπίσετε το παραμικρό πρόβλημα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Όλα τα σωματεία Γ΄ Εθνικής του Νομού Λάρισας

 

Advertisements

Entry filed under: Uncategorized.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Νο 2


September 2013
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

%d bloggers like this: